Concert – Seara Italiana

17 Jun
2010

Miercuri, 30 Iunie 2010
Ora 20:00
Arenele Romane, Bucuresti

Asociatia Culturala BUCURIILE MUZICII va invita la un concert exceptional: European Royal Orchestra, sub bagheta binecunoscutului dirijor Fiorangelo Orsini. Invitati speciali: Distinto si Ianna.a

Vara aceasta incepe cu un spectacol unic in aer liber, la Arenele Romane! Pe data de 30 iunie 2010, de la ora 20.00, Asociatia Culturala BUCURIILE MUZICII va prezinta un concert de inalta clasa: “Seara Italiana”, in interpretarea unei orchestre performante, European Royal Orchestra. Dirijor: Fiorangelo Orsini. Invitati speciali: Distinto si Ianna. Evenimentul beneficiaza de sprijinul extraordinar al Centrului Cultural pentru UNESCO “Nicolae Balcescu”.

Organizatorii promit o seara cu muzica italiana, in care publicul sa se poata delecta cu celebre bijuterii ale culturii italiene (“Barbierul din Sevilla”, “Cotofana hoata”, “Cavaleria Rusticana”, “Revista Rosiniana”, “Italiana in Alger” si altele). Pucinni, Rosini, Mascagni.

European Royal Orchestra a aparut din necesitatea pietei de profil din Romania de a oferi publicului din ce in ce mai selectiv si mai exigent ceea ce isi doreste. Solutia ideala pe care o aceasta orchestra o propune este un melange de muzica de film combinata cu elemente de show multimedia, coregrafie de performanta.Cu alte cuvinte, un show complex, in care arta se poate exprima la adevarata sa valoare.

European Royal Orchestra aduce un suflu proaspat in muzica de gen din Romania, prin faptul ca membrii sai sunt tineri talentati care inca nu au parasit aceasta zona a muzicii. Simultan, aceasta orchestra poate aborda mai multe genuri de muzica – clasica, swing, jazz, de film s.a.

European Royal Orchestra ii include pe cei mai buni studenti absolventi ai facultatilor de profil din tara, dar si din strainatate. Alaturi de acesti tineri geniali, sunt incantati sa faca parte dintr-un proiect atat de ambitios si artisti profesionisti din orchestre de top din Romania (filarmonica “ George Enescu“, Orchestra Nationala Radio, Opera Nationala de Stat).

Pe langa aceasta componenta de prim rang, European Royal Orchestra se poate mandri cu colaborari extinse cu mai multi importanti producatori de muzica din lume. De asemenea, se lucreaza numai cu profesionisti de talie internationala: orchestratori, dirijori, scenografi, ingineri de sunet.

Fiorangelo Orsini a studiat muzica la Conservatorul “Luisa D’Annunzio” din Pescara, unde a absolvit cu onoruri sectiunea de corn. Mai tarziu s-a dedicat studiului compozitiei, instrumentatiei pentru trupa si conducerea orchestrei, participand la cursuri de master la Academia de Muzica din Siena, sub îndrumarea marelui profesor Franco Ferrara, printre ai carui cei mai buni ucenici se numara. S-a impus publicului si criticilor mai intai ca un tanar muzician, apoi a cantat cu mari dirijori, cum ar fi L. Bernstein, L. Maazel, R. Muti, C. Abbado, Z. Metha, W. Sawallisch, L.V. Matacic etc.

Pentru deosebite merite artistice a primit distinctia de Cetatean de Onoare al Orasului Sila Spezzano (CS). Din 1977 este profesor titular de corn la Conservatorul “Luiza D’Annunzio” din Pescara. Pasiunea sa pentru muzica, precizia si caldura cu care conduce o orchestra, cat si carisma personala il ajuta sa obtina intotdeauna efectele dorite.

DISTINTO este o trupa formata din patru tenori ce canta pop-opera, un proiect muzical nou pentru Romania. Posesori ai unor voci deosebite, membrii trupei DISTINTO se adreseaza nu numai iubitorilor muzicii lirice, ci si publicului larg iubitor de muzica buna. Cu un repertoriu vast care include arii din opere si operete, cantonete si evergreen-uri in aranjamente muzicale diversificate, DISTINTO s-a impus rapid in peisajul muzical romanesc si international.

Avand la baza studii de canto clasic si pian, Ianna este o soprana care poate aborda cu usurinta piese din repertoriul clasic de opera si opereta, dar si muzica pop, gen cu care, de alfel, s-a facut cunoscuta publicilui larg. Beneficiind si de o prezenta deosebit de agreabila, Ianna este din ce in ce mai solicitata pe scenele de concert din tara si din strainatate.

Pret/ bilet:
Acces General – Pret unic : 20 Ron

Bilet fara loc alocat. Dispunerea locurilor in Arenele Romane se face in functie de momentul intrarii la concert.

Poate va mai intereseaza

  • Vineri, Gotan Project la Bucuresti
    Peste 3 zile, pe 25 Iunie 2010, celebra trupa de electro-tango Gotan Project canta la Sala Palatului in Bucuresti. Spectacolul incepe la ora 20.00, iar accesul in Sala Palatului este permis incepand c...
  • Concert folk Nicu Alifantis la The Brick
    Iubitorii de folk, versuri destepte si buna dispozitie sunt asteptati la The Brick Beyond Lounge & Cuisine pentru o experienta de neuitat. Pe 25 iunie Nicu Alifantis va sustine un concert de sufle...
  • Concert Djabe @ Hard Rock Cafe , Bucuresti
    21 Iunie 2010 de la orele 20.00 la Hard Rock Cafe din Bucuresti Luni, 21 iunie 2010, Hard Rock Cafe si Centrul Cultural Ungar va invita la un concert al trupei DJABE (mai buna trupa de jazz/ world...
  • Tara McDonald – Delirious @ Turabo Summer Club, Bucuresti
    18 Iunie 2010 Turabo Summer Club Tara McDonald – interpreta, cat si compozitoare, a avut aparitii alaturi de Planet Funk la Ibiza Dance Festival.A colaborat cu Eddie Thoenick, David Guetta, Michae...
  • Concert Debbie Perolls & Cover Story @ Club Mojo
    Miercuri 9 iunie Ora 20:00 Club Mojo Debbie Perolls & Cover Story - concert live la Club Mojo in sprijinul fundatiei Hospice Casa Sperantei , Miercuri 9 iunie, incepand cu ora 20:00. Debbi...


Comment Form

top