A mai ramas o luna de zile pana la cel mai iubit festival: ARTmania Festival 2010

14 Jul
2010

Intr-un an in care Romania a gazduit cele mai mari concerte rock din istorie, ARTmania Sibiului prezinta sase nume grele in programul din Piata Mare. Sase premiere nationale, editia cu numarul cinci, patru trupe rele, trei zile de festival, doua nume foarte importante in lume si o singura ocazie: 13-15 August 2010 in cetatea medievala a Sibiului.

Renumiti artisti internationali vor canta pentru prima data in Romania. Festivalul incepe vineri inainte de apus in acordurile finlandezilor numiti Swallow the Sun. Fanii Kamelot au acum ocazia sa-si vada visul implinit: Roy Khan si metalistii americani vor canta in Piata Mare din Sibiu. ‘the sisters of mercy’, o adevarata legenda a muzici, apare din umbra intr-un loc de poveste: Vineri, 13, in Transilvania, o zi si o noapte de neuitat.

Sambata seara se asculta muzica tare. Norvegienii sunt reprezentati de Sirenia la ARTmania Festival 2010 impreuna cu Ailyn, fermecatoarea “printesa” iberica. Dark Tranquillity, adica regii Metal de Gothenburg, vor canta ‘Miserys Crown’ si ‘Shadow in our Blood’ pe scena din Piata Mare. ‘Elect The Dead’ sau primul album solo al vocalului glorioasei trupe System Of A Down, Serj Tankian, va rasuna in Piata Mare. Deasupra muzicii Rock asezonata printr-o eleganta orchestratie clasica, Serj Tankian pune mereu pe ganduri spectatorii prin versurile sale si impresioneaza puternic prin vocea sa. Un spectacol magnific are loc in mijlocul lunii lui cuptor in centrul urban de la poalele Muntiilor Fagaras, Cindrel si Lotrului: Sambata, 14 August 2010, Piata Mare, Sibiu.

Pentru fanii vocii System of a Down, Serj Tankian vine cu primul sau album solo ‘Elect The Dead’. Aflat pe culmea succesului, Serj Tankian ajunge in Romania la momentul potrivit si nu dupa decenii de asteptare, asa cum se intampla in general cu marii artisti ai lumii. Împreuna cu trupa sa numita The F.C.C, Serj Tankian se pregateste acum pentru concertul de la Sonisphere din Finlanda unde va canta in aceeasi zi cu HIM, Alice In Chains si Volbeat pentru 60.000 de oameni. Acelasi concert va rasuna in Piata Mare pe 14 august in Romania, la Sibiu.

“the sisters of mercy” canta din anii ‘80 si au scris un capitol important in istoria muzicii contemporane. Pentru iubitorii muzicii SOM concertul din Piata Mare ar putea fi concertul anului, iar pentru cei ce recunosc ritmurile pieselor “Temple of Love”, “Vision Thing” si “Dominion” va fi mare sarbatoare. Pionieri ai muzicii ultimelor doua decenii, britanicii sunt greu de incadrat intr-un stil muzical. Dotati cu un Drum Machine in loc de tobe si un bas, chitara si voce, “the sisters of mercy” vor incheia prima zi a festivalului pe ritmuri legendare.

Kamelot este o trupa foarte importanta pe scena genului Metal, prestigioasa si influenta in ultimele doua decenii. Faima formatiei in randul fanilor si a presei a crescut progresiv, fiecare dintre cele sapte albume de studio depasindu-si predecesorul prin calitatea versurilor si a productiei. Kamelot combina diferite stiluri definind o marca distincta: “Cantam Power Metal la fel de mult ca Progressive Metal si Gothic Metal”, spune fondatorul trupei, Thomas Youngblood. Kamelot canta in 6 august pe scena de la Wacken Festival in Germania, apoi la ARTmania Festival de unde zboara spre Budapesta pentru a canta la Sziget Festival.

Dark Tranquillity ofera o experienta intensa, puternic marcata de radacinile lor scandinave. Dark Tranquillity propune o muzica elevata in stilul lor personal, rafinat pana la forma actuala in peste 20 de ani de metal, prezentat prin noua albume. In Flames si Dark Tranquillity sunt regii muzicii metal din Suedia. Împreuna, cele doua trupe au creat un stil specific numit Gothenburg Metal, o ramura a genului Metal ce contine muzicalitatea noului val al Heavy Metalului britanic (NWOBHM) transmisa cu intensitatea stilului death metal. Dark Tranquillity ajung in 2010 la ARTmania Festival.

Sirenia se compune dintr-o infuzie de gothic metal si rock cu influente muzicale clasice, perfect impletite cu ramurile intunecatului stil black metal, pe scurt, Symphonic Metal. Trupa a fost infiintata in 2001 de Morten Veland cand inca mai era membru in Tristania, trupa ce a deschis editia 2009 a festivalului de la Sibiu. Recapitulare generala pentru concertul din 14 August: The 13th Floor, At Sixes And Sevens, An Elixir For Existence, Nine Destinies and A Downfall.

Muzica Swallow the Sun este complexa si bogata in intelesuri. Finlandezii nu pot trece neobservati in scena doom alternand energia muzicii transmisa din colturi uitate de lumi intunecate pana aproape de fapturile ce o asculta. La cel de-al patrulea album de studio, ei continua sa-si rafineze stilul si sa experimenteze cu sonoritati dintre cele mai diverse. Pentru primul album Swallow The Sun a primit nota maxima in Kerrang, binecunoscuta revista de rock din Marea Britanie, cel mai bun debut in topul Inferno Magazine si multe aprecieri din partea criticilor ce spun ca STS este o trupa geniala; asa incepe ARTmania Festival 2010.

ARTmania Festival 2010 prezinta sase concerte in Piata Mare in zilele de vineri si sambata, dar si evenimente alternative in weekend-ul 13-15 august unde publicul are acces in baza biletelor sau a abonamentelor valabile pentru Piata Mare. Acestea sunt disponibile in reteaua magazinelor Germanos, Carturesti, Diverta, Vodafone, Humanitas, Domo, si online, pe www.eventim.ro si www.myticket.ro, adaugand la preturile de mai jos comisionul de ticketing in valoare de 6%. În functie de perioada achizitiei costurile sunt: intre 1 iunie – 12 august: 90 RON pe zi si 160 pentru abonamente, iar intre 13-15 august: 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonamente.

Actiune co-finantata de Consiliul Local Sibiu prin Primaria si Casa de Cultura a Municipiului Sibiu si de Consiliul Judetean Sibiu.

Poate va mai intereseaza



Comment Form

top